Hoe het begon


Ondernemen, waarom zou je dat nou eigenlijk willen. Dat het ondernemen er al vroeg inzat blijkt wel dat ik op vijfjarige leeftijd op zoek ging naar steentjes en schelpjes om deze te verkopen op straat. De echte ondernemersgeest blijkt meer uit het feit dat ik al snel doorhad dat het een stuk efficiënter kon. In plaats van de hele dag op mijn dekentje te zitten met mijn uitgestalde koopwaar, kon ik ook pas om 16:45 aanschuiven. Zo was ik precies op tijd om al mijn buurmannen in de val te laten lopen. Creatief ben ik ook al van jongs af aan. Het opnieuw inrichten en aankleden van het huis was een andere grote hobby. Helaas beperkte mijn moeder mijn invloed tot mijn eigen slaapkamer maar ook in een ruimte van 3.5×2.2 meter kan veel veranderd worden.

Na verschillende gave banen te hebben gehad, was er in elke functie het gevoel dat er iets ontbrak in mijn werk. Ik bleef het maar vergelijken met mijn ervaring in de horeca. Ik wist dat ik heel veel energie krijg van mensen samenbrengen, ze even alles laten vergeten en ze onder te dompelen in gezelligheid.

Mijn liefde voor wijn en specifiek champagne is tijdens deze periode dan ook verder ontwikkeld. Wanneer ik een paar dagen vrij had, dook ik dan ook snel de auto in op naar Frankrijk om lekkere wijnen te ontdekken. Het champagnebudget kwam helaas een paar jaar later pas om de hoek kijken.

Zoals wel vaker gebeurde werd het besluit op zaterdagochtend genomen om naar de champagne regio te rijden. Zonder al te veel voorbereiding en zonder afspraken te maken bij wijnproducenten… Maar uiteraard met de verwachting met een volle auto terug te rijden. Dat pakt alleen iets anders uit wanneer je dat doet op een Franse feestdag. Bij toeval raakte we aan de praat in het dorpje Bouzy met een medewerker van Bonnaire en zo geschiedde het. Ik had een nieuw adresje gevonden!

Inmiddels zijn we jaren verder en ben ik voor Nederland de exclusieve champagne importeur van de Huizen Bonnaire en Paul Clouet! Ik hoop dat ik jullie kan laten kennismaken met deze prachtige bubbels

Want genieten, dat doe je samen!